Столбна Дупчалка ПБД 40 710W футер-самостезен ф13мм ласер - Baucentar
Столбна Дупчалка ПБД 40 710W футер-самостезен ф13мм ласер

Столбна Дупчалка ПБД 40 710W футер-самостезен ф13мм ласер

20315 ден

Има на залиха

20315 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Столбна дупчалка која овозможува лесно и удобно дупчење со прецизни резултати. Поседува мотор со номинална примена моќност од 710W. Поседува дигитален систем за лесно отчитување на брзината и на длабочината на дупчење. Има брзостезна стегалка која држи и округли материјали за поголема прецизност во дупчењето. Има прецизна брзостезна глава која автоматски повторно ја затегнува бургијата. Има и двостепенски преносник кој врши пренос на голема снага во првиот степен и пренос на поголема брзина во вториот степен. Едноставно ја прилагодува брзината на дупчење на материјалите за постигнување на подобри резултати.

Бројот на вртежи во празен од изнесува од 200 до 850 вртежи во минута во првиот степен и од 600 до 2.500 вртежи во минута во вториот степен. Масата на дупчалката е 11,2кг. Одот на дупчење е 90мм. Основната плоча е со димензии 330х350х30мм.

Типот на ласерот е 650 nm, <1 mW. Класата на ласерот е 2. Ласерот се користи како помагало при дупчењето. Има и вградена работна лампа за осветлување.

Ширината на дупчалката е 375мм, должината 750мм а висината е 285мм.

Опсегот на затегнување на стезната глава е од 1.5 до 13мм.

Максималниот дијаметар за дупчење во челик изнесува 13мм а за во дрво изнесува 40мм.

Нивото на звучен притисок е 77 dB(A), а нивото на звучна моќност е 90 dB(A).

Бренд

Bosch