Фасаден Акрилен Малтер База Rajb 2.0мм 25кг - Baucentar
Фасаден Акрилен Малтер База Rajb 2.0мм 25кг

Фасаден Акрилен Малтер База Rajb 2.0мм 25кг

1965 ден

Има на залиха

Фасаден Акрилен Малтер

1965 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Nео Plast е фасаден малтер на акрилна база.

ПРИМЕНА
Nео Plast e тенкослоен декоративен малтер во вид на паста направена на база на висококвалитетна акрилна емулзија, наменет за заштита на фасадни ѕидни површини. Се карактеризира со добра адхезија на подлогата, исклучителна обработливост, висока јачина и водоотпорност.

СТРУКТУРА НА МАЛТЕРОТ
Rajb (зарибана-rillе) или Full (полна- кratz ).

ПОДГОТОВКА И НАНОС
Подлогата на која се нанесува малтерот мора да биде цврста, чиста сува и премачкана со Neo Acryl подлога. Пред да биде нанесен, Neo Plast треба добро да се промеша и по потреба да се разблажи со мало количество вода, максимум до 1%. Малтерот да се нанесува со челична глетарка со дебелина на најкрупно зрно. Во зависност од саканата структура, малтерот потоа се обработува со пластична глетарка и тоа: Full структура – веднаш по нанесувањето да се структурира со кружни движења, Rajb структура – по нанесувањето да се структурира со движења по избор додека не се постигне саканата структура. Врз континуални ѕидни површини, потребно е да се работи рамномерно и без прекини.
Nапомена: Доколку се работи врз континуални фасадни површини, потребно е содржината на материјалот од повеќе канти да се измеша, за да се постигне егализација на материјалот.

ТЕМПЕРАТУРА НА ПРИМЕНА
од + 5°C до + 30°C. Да не се работи на директно сонце, за време на дожд или силен ветер. Фасадата соодветно да се заштити со мрежи. Висок степен на влажност и ниски температури може да го продолжат времето на врзувањето на малтерот.

ПОТРОШУВАЧКА
За 2,3-3,3 кг/м2 во зависност од структура и гранулација.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
18 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончева светлина и мрзнење.

Бренд

Neoton