Стиропор ЕПС 80 100мм - Baucentar
Стиропор ЕПС 80 100мм

Стиропор ЕПС 80 100мм

630 ден

Има на залиха

Стиропор Неотерм

630 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: А11955 Категории

Neotherm EPS 80 е изолација од EPS плочи од експандирани полистирен.

ПРИМЕНА
Neotherm EPS 80 е фасадна термоизолациона плоча изработена од експандиран полистирен (стиропор) без додавање никакви нечистотии во производниот процес во согласност со SRPS EN 13163 правилникот. Наменет е за инсталација на контактни термоизолациони фасадни системи (ETICS). Neotherm EPS 80 е термоизолационен слој во термоизолациониот фасаден систем NEOTHERM Standard со сертификат ETA. Во зависност од механичките, безбедносните и топлинските барања, може да се користи како термоизолационен слој во сендвич панели, сендвич ѕидови, за топлинска изолација на внатрешни ѕидови, тавани и покриви.

ИНСТАЛАЦИЈА
Производот се поставува во склад со упатствата за вградување на контактен термоизолационен фасаден систем (ЕТICS), како и општите правила за изведување на работи на топлинска изолација во градежништвото.

ДИМЕНЗИИ НА ПЛОЧИ
1000 x 500 мм, дебелина од 10 – 200 мм. По специјално барање од страна на клиент можно е производство на плочи во други димензии.

СКЛАДИРАЊЕ
Да се чува на покриени места, одвоени од извори на топлина и пламен. Без излагање на УВ зраци. Избегнувајте контакт со некомпатибилни хемикалии и материјали (органски растворувачи, нафта, итн.).

ПАКУВАЊЕ
Пакување обвиткано со непроѕирна PE фолија со волумен од 0,17 – 0,25 м3 (во зависност од дебелината на пакуваните плочи).

Бренд

Neoton