Потопна пумпа чиста вода 750w 13000 l/h - Baucentar
Потопна пумпа чиста вода 750w 13000 l/h

Потопна пумпа чиста вода 750w 13000 l/h

5390 ден

Има на залиха

5390 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Потопна пумпа со рачка наменета за користење со чиста и нечиста вода. Повеќенаменска пумпа која може да работи во различни услови и успешно да се справи во различни ситуации.Ова е најмногу овозможено со подвижното дно на пумпата. При користење на пумпата со чиста вода дното е затворено, додека со нечиста вода дното се остава отворено за да било какви примеси во водата поминат низ неа.

Овој модел на пумпа е компактен уред, изработен е од цврста пластика. Може да се користи за вадење вода од длабочина до 7 метри. Исто така може да се користи за подигнување на вода на висина до 8 метри. Моторот има моќност од 750 W и има заштита од прегревање. Може да обезбеди проток на вода до 13.000 l/h.

Оваа повеќенаменска водена пумпа е соодветна за различна примена, од испумпување вода во поплавени предели, празнење базени, бари, вирови или резервоари. Со автоматскиот прекинувач во пловката, овој уред може да отстрани вода до длабочина од 5 милиметри кога се работи со чиста вода и до 32 милиметри кога се работи со нечиста вода.

Во двата случаи, секогаш треба да се води грижа за било какви нечистотии и примеси во водата, за да се избегне оштетување на моторот: било какви честички во водата да не се поголеми од 5 милиметри во дијаметар, додека за нечиста вода честичките да не се поголеми од 30 милиметри.

Моќност на апсорбирање   750W
Максимален проток    13000l/h
Максимална висина  8m
Максимална длабочина   7m
Дијаметар на црево 25 mm (1”), 32 mm (1”1/4), 38 mm (1”1/2)
Максимална температура на вода  35°C
Нето Маса  5.2kg
Димензии  ДxШxВ 167x160x357mm
Бруто Маса 5.8kg
Димензија на пакување ДxШxВ 220x160x357mm

Бренд

Annovi Reverberi