Подлога За Внатрешни Ѕидови 5л - Baucentar
Подлога За Внатрешни Ѕидови 5л

Подлога За Внатрешни Ѕидови 5л

959 ден

Нема на залиха

Neo Prime е подлога за внатрешни бои.

ПРИМЕНА
Концентрирана емулзија наменета за подобрување на адхезијата, изедначување и зацврстување на минерални и други подлоги, пред нанесување на внатрешна боја, како и за премачкување на високоапсорбирачки подлоги.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Пред употреба Neo Prime подлогата потребно е да се разреди со вода во однос подлога:вода = 1:9. Истото разредување се користи и при подготовка на површини за глетување. Подлогата најчесто се нанесува со валјак со долги влакна или со прскање во еден слој. Во случај на многу суви впивачки подлоги, можно е прајмерот да се нанесе двапати. Времето на сушење пред нанесување на бојата треба да биде најмалку 12 часа.

ПОТРОШУВАЧКА
Околу 0,02-0,03 л/м2 во зависност од апсорпција и намената.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци во оригинално пакување. Да се чува на температура од +5˚C до +25˚C, заштитен од сончева светлина и мраз.

Бренд

Neoton