Подлога За Внатрешни Ѕидови 1л - Baucentar
Подлога За Внатрешни Ѕидови 1л

Подлога За Внатрешни Ѕидови 1л

285 ден

Има на залиха

Подлога за внатрешни бои

285 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Neo Prime е подлога за внатрешни бои.

ПРИМЕНА
Концентрирана емулзија наменета за подобрување на адхезијата, изедначување и зацврстување на минерални и други подлоги, пред нанесување на внатрешна боја, како и за премачкување на високоапсорбирачки подлоги.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Пред употреба Neo Prime подлогата потребно е да се разреди со вода во однос подлога:вода = 1:9. Истото разредување се користи и при подготовка на површини за глетување. Подлогата најчесто се нанесува со валјак со долги влакна или со прскање во еден слој. Во случај на многу суви впивачки подлоги, можно е прајмерот да се нанесе двапати. Времето на сушење пред нанесување на бојата треба да биде најмалку 12 часа.

ПОТРОШУВАЧКА
Околу 0,02-0,03 л/м2 во зависност од апсорпција и намената.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци во оригинално пакување. Да се чува на температура од +5˚C до +25˚C, заштитен од сончева светлина и мраз.

Бренд

Neoton