Ножици за кастрење 185мм

Ножици за кастрење 185мм

300 ден

Нема на залиха

Шифра: 15Г200 Категории

Градинарски ножици за поткастрување со вкупна должина од 185 мм. Наменети се за сечење на гранки со дијаметар до 10 мм. Главната намена им е за поткастрување на цвеќиња и грмушки. Сечивото е долго 42 мм и е прекриено со тефлон за поголема трајност и заштита против кородирање. Механизмот за заклучување на сечивото штити од случајно отворање на ножиците. Ергономски дизајнираната пластична рачка е прекриена со материјал против лизгање и овозможува удобност при користење. Дизајнот на рачката одговара и на женска рака.