Лепило За Плочки Супер Флексибилно 25кг - Baucentar
Лепило За Плочки Супер Флексибилно 25кг

Лепило За Плочки Супер Флексибилно 25кг

790 ден

Нема на залиха

Шифра: А09434 Категории

Neo Ceramic 160 Super Flex е флексибилно лепило за керамички и гранитни плочки за внатрешна и надворешна употреба.

ПРИМЕНА
За лепење на керамички плочки со димензии до 120 × 80 см, мозаик, мермер, гранит, природен и вештачки камен на ѕидни, подни и фасадни површини, исклучиво на цврсти подлоги (бетон, гипс и цементен малтер), за надворешна и внатрешна употреба. Одлична адхезија, висока јачина, флексибилност и отпорност на влага. Погоден за лепење на плочки со ниска апсорпција (Е ≤3%), плочки со големи димензии (направи 80 цм) и за лепење на плочка врз плочка. Се препорачува за употреба во бањи, кујни, балкони, тераси, базени и системи за подно греење.

ПОДГОТОВКА И НАНОС
Подлогата на која се нанесува лепилото мора да биде цврста, чиста, носива, незамрзната, без промена на бојата, без остатоци од масло или боја. Се препорачува 4 часа пред лепењето на плочките да се премачка подлогата NeoTon Uni Grund подготвена според упатството за да се подобри лепливоста на лепилото.

Подготовка се врши со додавање 25 кг прав во околу 6,75л вода со интензивно мешање до целосна хомогенизација. Оставете ја смесата да отстои околу 10 минути, а потоа промешајте уште еднаш за да добиете лепило со соодветна густина. Нанесете го лепилото со назабена глетарка со соодветна големина на забот така што најмалку 65% од површината на плочките да бидат покриени со лепило (во случај на внатрешна употреба) и минимум 90% (во случај на надворешна употреба). Големината на забите зависи од големината на плочката (оптимално 4-6 mm за плочки со големина 10-25 cm). Плочките притиснете ги во слојот од лепило на подлогата, а ако површината е нерамна, нанесете го лепилото на плочката и на тој начин израмнете ја. Порозните плочки со голема апсорпција треба да се навлажнуваат пред да се вградат. Отстранете го вишокот лепило со влажен сунѓер и механички зацврстете ги деловите. Механички отстранете го вишокот лепило во фугите.

Оптимални временски услови
Температура на подлогата и воздухот + 5°C до + 25°C. Отворено работно време: околу 30 минути (во зависност од подлогата и атмосферските услови).

Можност за фугирање по: околу 24 часа при сушење во оптимални услови (23°C и 50-60% р.в.в). За подетални инструкции погледнете го техничкиот лист на производот.

ПОТРОШУВАЧКА
За 3-5 кг/м2 во зависност од подлогата и дебелинаната на наносот.

РОК НА ВРЕМЕТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци во оригинално пакување во сува просторија и на пале

Бренд

Neoton