Дебелослојна Глет Маса 25кг - Baucentar
Дебелослојна Глет Маса 25кг

Дебелослојна Глет Маса 25кг

610 ден

Има на залиха

Дебелослојна Глет Маса

610 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Neo Glet Premium е дебелослојна маса за израмнување на внатрешните зидови.

ПРИМЕНА
Глет маса на варова база, за израмнување на внатрешни ѕидови. Поради можноста да биде нанесена во подебел слој Neo Glet Premium особено е погоден за израмнување на грубо малтерисани ѕидови обработени со варово-цементни, варови или гипсано-варови малтери, како и за израмнување на ѕидови од бетон и гипс-картон плочи.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Подлогата на која се нанесува NeoGlet Premium мора да биде цврста, чиста и сува е по потреба и импрегнирана со Neo Prime за случај на примена врз слаб или стар малтер или друг тип на абсорбента површина.

Подготвување на смесата се врши така што во прашокот се додава во околу 40 % вода, сé додека смесата не стане хомогена и без грутки. Смесата се остава да отстои 10 минути, а пред нанесување се меша повторно. Смесата обично се нанесува во два слоја, рачно, со метална глетарка, со вкупна дебелина до 6 mm. Вториот слој се нанесува дури откако првиот слој целосно ќе исуши, а доколку евентуално се јават набори и нерамнини после нанесувањето на секој слој, истите може да се обработат со брусна хартија со грубост помеѓу 180-240, во зависност од техниката на нанесување и од намената на површините.

ПОТРОШУВАЧКА
За 1-1,5 kg/m2, во зависност од дебелината на наносот.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци во оригиналната амбалажа, во сув простор на палети.

Бренд

Neoton