Потопна пумпа за чиста вода-инокс 750W 13000 l/h - Baucentar
Потопна пумпа за чиста вода-инокс 750W 13000 l/h
-40%

Потопна пумпа за чиста вода-инокс 750W 13000 l/h

3414 ден

Нема на залиха

Потопна пумпа со рачка за користење со чиста и нечиста вода. Повеќенаменска пумпа која може да работи во различни услови и успешно да се справи во различни ситуации. Ова е најмногу овозможено со подвижното дно на пумпата. При користење со чиста вода дното е затворено, додека со нечиста вода дното се остава отворено за да било какви примеси во водата поминат низ неа.

Овој модел е компактен, изработен од инокс. Поради тоа има одлична заштита од кородирање. Може да се користи за вадење вода од длабочина до 8.5 метри. Моторот е со моќност од 750 W и има заштита од прегревање. Може да обезбеди максимален проток на вода до 11.000 l/h.

Оваа повеќенаменска водена пумпа е соодветна за различни примени, од испумпување вода во поплавени предели, празнење базени, бари, вирови или резервоари. Бидејќи е изработена од инокс може да се користи и во прехранбена и преработувачка индустрија.
Со автоматскиот прекинувач во пловката, овој уред може да отстрани вода до длабочина од 5 милиметри кога се работи со чиста вода и до 32 милиметри кога се работи со нечиста вода.

Во двата случаи, секогаш треба да се води грижа за било какви нечистотии и примеси во водата, за да се избегне оштетување на моторот: било какви честички во водата да не се поголеми од 5 милиметри во дијаметар, додека за нечиста вода честичките да не се поголеми од 30 милиметри.

Моќност на апсорбирање 750W
Максимален проток 11000 l/h
Максимална висина 8m
Максимална длабочина 7m
Максимална температура на вода 35°C
Нето Маса 5.0kg
Димензии ДxШxВ 167x160x357mm
Бруто Маса 5.4kg
Димензија на пакување ДxШxВ 460x380x360mm

Бренд

Annovi Reverberi