Mapei Mapelastic AquaDefence - нова боја со подобрена видливост - Baucentar
Mapei Mapelastic AquaDefence – нова боја со подобрена видливост

Mapei Mapelastic AquaDefence – нова боја со подобрена видливост

Mapelastic AquaDefense на Mapei, најдоверливата премиум хидроизолациона мембрана во индустријата, стана уште подобра. Лидерот во градежната индустија Mapei ја осветли бојата за да обезбеди подобра и полесна видливост на лошо осветлените работни места.

Напредна технологија и ултра брзо-сушечка формула ја прави Mapelastic AquaDefense готова за употреба, флексибилна премиум хидроизолациона мембрана со премостливост на пукнатини:

  • При 20°C премостливост на пукнатина 3.2 мм
  • При 5°C премостливост на пукнатина 1.6 мм

Mapelastic AquaDefense е претходно измешана, напредна и екстремно брзо сушечка мембрана за хидроизолација и изолација од пукнатини, за инсталација под керамички плочки или камен во станбени, комерцијални и индустриски средини. Mapelastic AquaDefense обезбедува тенка, континуирана бариера за заштита на соседните простории и подови од оштетување од вода. За вообичаени проблематични области како што се аглите, пукнатините и одводите, може да се комбинира со опционалните додатоци Reinforcing Fabric или Mapeband на Mapei, за да се обезбеди дополнителна заштита. Mapelastic AquaDefense се суши по околу 30 до 50 минути и потоа е подготвенa да прими каков било полимер или епоксиден малтер. Mapelastic AquaDefense може да се тестира од вода по 12 часа сушење, а на листата на IAPMO за употреба како подлога за хидроизолација и ги надминува стандардите ANSI A118.10 и ANSI A118.12.

Нанесување во два слоја. Вториот слој се нанесува после 1 час од нанесување на првиот при температура од 23°C и максимална резиденцијална влажност на воздухот 50%. После 3 часа од нанесување на вториот слој може да се лепат плочките со лепилата на Mapei.

Потрошувачка во два слоја 1 кг/м².

Пакување канти од 7.5 кг и 15 кг.