БК Терм Стиропор EPS GF 5см - Baucentar
БК Терм Стиропор EPS GF 5см

БК Терм Стиропор EPS GF 5см

340 ден

Има на залиха

340 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: А13041 Категорија:

ПРИМЕНА

Bekatherm EPS Grafit е фасадна термоизолациона плоча со подобрени перформанси во однос на стандардните фасадни термоизолациони плочи. Се карактеризира со пониска топлинска спорводливост со зголемена механичка цврстина. Toплотните карактеристики подобрени се за 20%. Bekatherm EPS Grafit се плочи изработени од експандиран полистирен со додаток на графит во постапката на производство во согласност со SRPS EN 13163. Наменета е за вградување во контактни термоизолациони фасадни системи (ETICS), a во зависност од механичките, безбедносни и термички барања може да се користи како термоизолационен слој во сенвич панели, сендвич ѕидови, за термоизолација на внатрешни ѕидови, плафони и покриви.

ВГРАДУВАЊЕ

Производот се вградува во согласност со упатствата за вградување на контактен термоизолационен фасаден систем (ETICS), како и со општите правила за изведување на термоизолациони работи во градежништвото.

ДИМЕНЗИИ НА ПЛОЧАТА

1000 x 500 mm, дебелина 20 – 200 mm. По специјално барање на клиентот, можно е да се направат плочи од други димензии.

ПАКУВАЊE

Пакет обвиткан со непроѕирна PE фолија со волумен 0,17 – 0,25 m3 ( во зависност од дебелината на спакуваните плочи).

СКЛАДИРАЊЕ

Да се складира во покриени простори, подалеку од извори на топлина и пламен. Да не се изложува на УВ зраци. Да се спречи контакт со некомпатибилни хемикалии и материјали (органски растворувачи, нафта и сл.).

т

Бренд

Bekament