БК ПЛАСТ С БАЗА 1.5мм Фул 25кг - Baucentar
БК ПЛАСТ С БАЗА 1.5мм Фул 25кг

БК ПЛАСТ С БАЗА 1.5мм Фул 25кг

2755 ден

Нема на залиха

Шифра: А01702 Категорија:

ПРИМЕНА

Tенкослоен силикатни декоративен малтер во форма на паста наменет за заштита на фасадни ѕидни површини. Се одликува со добра адхезија на подлогата, одлична обработливост, висока цврстина, негоривост и добра паропропусност. Отпорен е кон UV зрачење и атмосферски влијанија. Поради своите карактеристики, се препорачува при санација на стари објекти и за заштита на споменици на културата.

СТРУКТУРАТА НА МАЛТЕРОТ

Rajb (зарибана – rille) и Ful (полна – kratz).

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Подлогата врз која малтерот се нанесува мора да биде цврста, чиста, сува и премачкана со BK-Grund Silicat подлога. Пред да биде нанесен, BK-S Plast треба да се промеша и по потреба да се разреди со мало количество вода (1-2 %, 0,25-0,5л вода). Малтерот се нанесува со челична глетарка со дебелина на најкрупното зрно. Во зависност од саканата структура, малтерот потоа се обработува со пластична глеталка и тоа: Ful структура – се структурира веднаш по нанесувањето со кружни движења, Rajb структура – се структурира кратко по нанесувањето со кружни движења додека не се постигне саканата структура. Врз континуални ѕидни површини, потребно е да се работи рамномерно и без прекини. За подетални упатства да се погледне во техничкиот лист за производот. Напомена: Доколку се работи врз континуални фасадни површини, потребно е содржината на материјалот од повеќе канти да се измеша, за да се постигне егализација на материјалот.

ПРИМЕНА НА ПРОИЗВОДОТ НА ТЕМПЕРАТУРА

Од +15°C до +30°C, релативна влажност max. 70 %. Да не се работи по директно сонце, за време на дожд или силен ветер. Фасадата соодветно да се заштити со мрежи. Висок степен на влажност и ниски температури може да го продолжат времето на врзувањето на малтерот.

ПОТОШУВАЧКА

Околу 2.4-3.3 kg/m², во зависност од структурата и гранулацијата.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

12 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и замрзнување.

Бренд

Bekament