БК БЛОКФИКС 25кг - Baucentar
БК БЛОКФИКС 25кг

БК БЛОКФИКС 25кг

500 ден

Нема на залиха

Шифра: А16425 Категорија:

ПРИМЕНА

Tенкослоен малтер на база на цемент наменет за ѕидање на блокови од гас-бетон.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Површината на која се нанесува малтерот, мора да биде цврста, чиста и рамна. Подготовката се врши со додавање на прав во околу 24-26% вода ( 6-6.5 l вода за пакување од 25 kg) со интензивно мешање до целосна хомогенизација. Оставете ја масата да отстои околу 10 мин, потоа уште еднаш измешајте ја за да се добие малтер со примерна густина и без грутчиња. Лепилото се нанесува со помош на назабена глетарка на горната површина на блоковите и на бочната површина за да се поврзат блоковите. Максималната дебелина на лепилото изнесува 10 mm.

OПТИМАЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ

Tемпература на подлогата и на воздухот +5°C дo +25°C.

ПОТРОШУВАЧКА

12-13 kg/m2/cm, во зависност од дебелината на нанесување.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

12 месеци во оригинално пакување, во сува просторија на палети. Дата на производство е втисната во амбалажата.

Бренд

Bekament