Штуцна За Пелети ф130мм Кафена - Baucentar
Штуцна За Пелети ф130мм Кафена

Штуцна За Пелети ф130мм Кафена

160 ден

Има на залиха

160 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Намена:
Штуцната за оџаци претставува дел од димоводната инсталација. Се користи за приклучување на димоводните цевки со пречник од 130мм која преку оџакот ги одведува гасовите од согорувањето во атмосферата.
Се одликува со голема постојаност на зголемени температури, постојаност на чад, на корозија и на трајно постоење на кондензат.
Во зависност од дијаметарот на оџакот, и од начинот на вградување, се применува во изградба на станбени, станбено-деловни и индустриски објекти на преградни како и на надворешни ѕидови.
Изработка:
Штуцната е изработена од ладно валан лим со дебелина од 0.6мм со метода на длабоко извлекување.
Површинска заштита:
Површинската заштита на овој производ се врши со пластифицирање. Со премачкувањето со боја се постигнува квалитетна заштита на металните делови од корозија. Производот има глатка и сјајна површина (>80%). Со пластифицирање се добива заштитен слој со дебелина од 60-80 μm, кој е постојан на температури во интервал од -40 до +200ºC.
Начин на вградување:
Препорачлив начин на вградување на овој тип на штуцна е со монтирање со помош на малтер или некое друго врзивно средство.

Бренд

Anko