Цементен Порамн. Малтер Нивоплан Плус 3-50мм 25кг вреќа - Baucentar
Цементен Порамн. Малтер Нивоплан Плус 3-50мм 25кг вреќа

Цементен Порамн. Малтер Нивоплан Плус 3-50мм 25кг вреќа

1034 ден

Има на залиха

1034 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Нивоплан Плус е цементен поорамнувачки малтер во сива нијанса за дебелини 3-50 мм за внатрешно и надворешно нанесување. Отпорен е на мраз и на вода со висок степен на адхезија и цврстина на притисок.

Решението за нивелирање Nivoplan Plus се користи за нивелирање на хоризонтални и вертикални површини надвор и внатре, како и за пополнување на дупки (отвори) и неправилности на места во основата и за нивелирање на подови. Може да се постави во слоеви од 3 до 50 мм. со цел да се подготви основата пред да се постават керамички плочки и природен камен, како и други материјали.

Примери за апликација:
– Пополнување на дупки (дупки) во подови и ѕидови;
– Израмнување на нерамни површини пред поставување на подови, ѕидови и тавани пред поставување керамички плочки и природен камен.
– Нивелирање на бетонски површини пред поставување на керамички облоги, нанесување на хидроизолација и сл.
– Израмни ѕидови од газобетон, тули и сл.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Сооднос на мешање: 100 делови NIVOPLAN PLUS со 15-17 делови вода.
Трајност на смесата: Приближно 2 часа (на температура од +20°C).
Минимална дебелина на слојот: 3 mm.
Максимална дебелина на слојот: 5 см.
Класификација: EN 13813 – како ST-C20-F5-A1fl

ЕМИКОД: EC1 Plus – многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOC).
Чување: 12 месеци.
Поставување: мистрија или машина.
Стапка на потрошувачка: 1,5 kg/m² на mm дебелина.
Пакување: вреќа од 25 кг.
Палета: 50 вреќи

Бренд

Mapei