Хидроизолација Планисил 288/А 20кг - Baucentar
Хидроизолација Планисил 288/А 20кг

Хидроизолација Планисил 288/А 20кг

2319 ден

Има на залиха

2319 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 0782025МАП Категории

Двокомпонентен цементен раствор за хидроизолација на подземни и надземни бетонски конструкции, шахти на лифтови, украсни езерца и базени, резервоари за складирање и резервоари со општ изглед, балкони и мали надворешни површини и за пешаци. Кога двете компоненти ќе се измешаат заедно, тие формираат паста што може да се нанесе со мистрија или четка. Многу силно се прилепува на основата и гарантира одлична хидроизолација, вклучително и во присуство на негативен притисок на вода до 1,5 бари.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Конзистентност: течност за четкање.
Боја: сива или бела.
Сооднос на мешање: компонента А: компонента Б = 4:1.
Трајност на смесата: приближно 1 час (на температура од +20°C).
Температура на нанесување: од +5°C до +35°C.
Минимална дебелина на слојот: 2 mm за два слоја.
Сертификат: во согласност со EN 1504-9 („Производи и системи за заштита и поправка на бетонски конструкции: дефиниции, барања, контрола на квалитет и оцена на сообразност. Општи принципи за употреба на производи и системи“) и со барањата на EN 1504 -2 облога (C) според принципите MC и IR („Системи за заштита на бетонски површини“).

Складирање: компонента А – 12 месеци, компонента Б – 24 месеци.
Примена: спреј, четка или валјак.
Потрошувачка: приближно 1,9 kg/m² на mm дебелина (со четка или валјак).
Пакување: 25 kg
– компонента А: вреќа од 20 кг;
– компонента Б: сад од 5 кг.

Бренд

Mapei