Хидроизолација Мапеластик/Б 8кг - Baucentar
Хидроизолација Мапеластик/Б 8кг

Хидроизолација Мапеластик/Б 8кг

1314 ден

Има на залиха

1314 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 168108МАП Категории

Двокомпонентна еластична мембрана на база на цемент за хидроизолација на тераси, бањи и базени, која останува флексибилна до -20 °C.
Двокомпонентниот еластичен раствор на база на цемент, MAPELASTIC, произведен од цементни врзива, ситнозрнести селектирани агрегати, специјални адитиви и синтетички полимери во дисперзирана вода, е решение за инфилтрациите на вода кои ги оштетуваат и го скратуваат работниот век на балконите и терасите.

MAPELASTIC е лесен за употреба производ. Кога двете компоненти ќе се измешаат заедно, тие формираат мазна смеса која исклучително лесно се нанесува со мистрија. Благодарение на високиот квалитет на неговите компоненти, стврднатиот слој на MAPELASTIC ја задржува својата еластичност без оглед на условите на околината и не е под влијание на агресивното хемиско дејство на соли за одмрзнување, сулфати, хлориди и јаглерод диоксид.

MAPELASTIC исто така има одлично ниво на држење/адхезија и на старите и на постоечките бетонски, керамички и мермерни површини доколку се здрави и доволно чисти.

Сите овие својства обезбедуваат структурите заштитени и водоотпорни со MAPELASTIC да останат издржливи со текот на времето.
MAPELASTIC е сертифициран според EN 1504-2 за поправка, одржување и заштита на бетонски конструкции и EN 14891 како хидроизолационен производ кој се нанесува под ѕидни и подни облоги.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Сооднос на мешање: компонента А; компонента Б = 3:1.
Рок на траење на смесата по мешањето: приближно 1 час.
Температурен опсег на примена: од +5°C до +35°C.
Минимална дебелина за положување: 2 mm. дебелина за 2 слоја.
Ги исполнува барањата на стандардот EN 1504-2 – покриеност (C) во согласност со принципите PI, MC и IR и EN 14891.

ЕМИКОД: EC1 Plus – многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs).
Складирање: 12 месеци за компонентата А, 24 месеци за компонентата Б.
Поставување: мазна мистрија или машина за прскање.
Потрошувачка:
– 1,7 kg/m2 на mm дебелина (ако се нанесува рачно);
– 2,2 kg/m2 по мм дебелина (ако се прска).
Пакет:
Комплет од 32 кг: вреќа од 24 кг + туба од 8 кг.

Бренд

Mapei