Фуга Ултраколор Плус 113 2кг - Baucentar
Фуга Ултраколор Плус 113 2кг

Фуга Ултраколор Плус 113 2кг

414 ден

Има на залиха

414 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 6011328АУМАП Категории

Брзо стврднувачка, висококвалитетна инјекциска смеса модифицирана со полимер, со адитиви против флоресценција за спојници од 2 до 20 mm со технологија DropEffect® за мала апсорпција на вода и BioBlock®. За полнење на спојници со ширина до 20 mm.

Ултраколор Плус е погоден за внатрешно и надворешно фугирање на подови и ѕидови на сите керамички плочки (дворешни, еднократни, клинкер, порцелански плочки итн.), теракота, камени материјали и мермерен мозаик. Обезбедува потполно униформа боја, не дозволува формирање на површински расцут, брзо се суши и затоа подните и ѕидните облоги се подготвени за употреба многу брзо.

Технологијата BioBlock® вградена во овој производ спречува формирање и репродукција на мувла и мувла на површината на инјекциската смеса во влажна средина. Исто така, употребата на специјални хидрофобни адитиви (технологија DropEffect®) им дава на растворите водоотпорни својства, што ги прави помалку подложни на контаминација и со голема издржливост.

Многу погоден за фугирање на надворешни фасади, балкони, тераси, базени, бањи и кујни. Исклучително погоден за фугирање на подови во супермаркети, области за сервисирање на автопат, ресторани, аеродроми итн.

ПРЕДНОСТИ:
Отпорен на мувла (BioBlock® технологија);
Фугираните области се брзо подготвени за употреба;
Водоотпорен и лесен за чистење (технологија DropEffect®);
Анти-цут за изедначена боја;
Богата палета на бои;

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Рок на тенџере по мешање: 20-25 минути.
Време на чекање пред чистење: 15-30 минути.
Поставување време пред стапнување: околу 3 часа.
Подготвен за употреба: 24 часа (48 часа за резервоари и базени).
Боја: 46 бои.
Поставување: гумена кошула.
Завршување: MAPEI сунѓер или ScotchBrite®.

ЕМИКОД: EC1 Plus – многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs).
Складирање: 24 месеци (2 и 5 кг), 12 месеци (22 кг.)
Потрошувачка: во зависност од големината на зглобот.
Пакување: стипса. Торба од 2 кг, кутија од 4х5 кг, вреќа од 22 кг

Бренд

Mapei