Фуга Кераколор ФФ 100 2кг - Baucentar
Фуга Кераколор ФФ 100 2кг

Фуга Кераколор ФФ 100 2кг

259 ден

Има на залиха

259 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 5Н10028АУМАП Категории

Кераколор ФФ е висококвалитетна инјекциска смеса на база на цемент, модифицирана со полимер, со водоотпорна технологија DropEffect® за спојници до 6 mm.

KERACOLOR FF е високо ефективен раствор за фугирање модифициран со полимер на цементна основа со водоотпорна технологија DropEffect® за спојници до 6 mm. При мешање на Keracolor FF со адитивот Fugolastic, крајните карактеристики се подобруваат, со што се постигнува соодветна цврстина дури и во многу тешки услови.

ПРЕДНОСТИ:
Водоотпорен (технологија DropEffect®)
Издржлив и силен
Лесна обработливост
Лесно за чистење
Дури и зглобови, без пукнатини
Добра отпорност на киселина
Многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs)

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Трајност по мешање: околу 2 часа.
Време на чекање пред чистење: 10 – 20 минути
Поставување време пред стапнување: околу 24 часа
Подготвен за работа: 7 – 10 дена
Боја: 16 бои
Примена: гумена мистрија
Завршување: MAPEI сунѓер или Scotch-Brite ® уред

ЕМИКОД: EC1 – екстремно ниско ниво на емисија на испарливи органски соединенија (VOCs)
Чување: 12 месеци
Потрошувачка: во зависност од големината на зглобот
Пакување: кесичка од 2 kg, кутија од 4 x 5 kg, во зависност од бојата

Бренд

Mapei