Универзална Структурна Подлога 25кг - Baucentar
Универзална Структурна Подлога 25кг

Универзална Структурна Подлога 25кг

2900 ден

Има на залиха

2900 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

BK-Grund Universal е универзална структурна подлога за надворешни ѕидови.

ПРИМЕНА
Универзална структурна подлога наменета за изедначување, неутрализација, зацврстување и водоотпорност на подлогата пред нанесување на сите видови фасадни бои и декоративни малтери, освен на силикатни бои/малтери. Се препорачува тонирање на BK-Grund Universal подлога во истата нијанса како завршниот слој.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Подлогата врз која се нанесува BK-Grund Universal треба да е цврста, чиста, сува и без остатоци на масла. BK-Grund Universal подлогата пред употреба треба добро да се промеша и да се разреди со 15-20 % вода (3,75-5l вода за пакување од 25kg). Така разредената подлога во еден слој се нанесува врз ѕидот со користење на валјак со долги влакна или со помош на четка. Доколку се применува врз стари или јако впивливи површини, може да се направи грундирање два пати во рок од 2-3 часа. Потребно време за сушење пред нанесување завршен слој изнесува 12 часа.

ПРИМЕНА НА ПРОИЗВОДОТ НА ТЕМПЕРАТУРА
Од +5°C do + 30°C. Да не се работи на директна сончева светлина, ниту на дожд ниту на силен ветер.

ПОТРОШУВАЧКА
Околу 0,2-0,25 kg/m², во зависност од впивливоста и рапавоста на површината на ѕидот.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
18 месеци во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и замрзнување.

Бренд

Bekament