Стиропор EPS F 3см - Baucentar
Стиропор EPS F 3см

Стиропор EPS F 3см

132 ден

Има на залиха

132 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: А11021 Категории

Bekatherm EPS F е термоизолациона плоча изработена од експандиран полистирен. Произведена е без додавање на какви било примеси во постапката на производство во согласност со SRPS EN 13163.

ПРИМЕНА
Наменета е за вградување во контактни термоизолациони фасадни системи (ETICS). Bekatherm EPS F е термоизолационен слој во BEKATHERM Standard термоизолацискиот фасаден систем. Во зависност од механичките, безбедносни и термички барања може да се користи како термоизолационен слој во сенвич панели, сендвич ѕидови, за термоизолација на внатрешни ѕидови, плафони и покриви.

ВГРАДУВАЊЕ
Производот се вградува во согласност со упатствата за вградување на контактен термоизолационен фасаден систем (ETICS), како и со општите правила за изведување на термоизолациони работи во градежништвото.

ДИМЕНЗИИ НА ПЛОЧАТА
Плочата е со димензии од 1000 x 500 mm, и со дебелина од 30мм (3см). Дебелината на плочите може да се движи од 10 до 200 mm. По специјално барање на клиентот, можно е да се направат плочи од други димензии.

ПАКУВАЊE
Плочите се спакувани во пакет обвиткан со непроѕирна PE фолија. Еден пакет е со волумен од 0,17 – 0,25 m3 ( во зависност од дебелината на спакуваните плочи).

СКЛАДИРАЊЕ
Да се складира во покриени простори, подалеку од извори на топлина и пламен. Да не се изложува на УВ зраци. Да се спречи контакт со некомпатибилни хемикалии и материјали (органски растворувачи, нафта и сл.).

Бренд

Bekament