Средство за заштита од ѕидни алги и мувла 0.5л - Baucentar
Средство за заштита од ѕидни алги и мувла 0.5л

Средство за заштита од ѕидни алги и мувла 0.5л

450 ден

Има на залиха

450 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

BK Sani Cid е средство за дополнителна заштита на ѕидни површини од ѕидни алги и мувла. BK Sani Cid е концентрирано течно биоцидно средство за заштита и додатен третман на ѕидни површини обработени со фасадни материјали, дисперзивни бои, камен, цигла, бетон од штетно делување на микроорганизми.

НАПОМЕНА
Да се направи работен раствор. Работниот раствор се прави така што боцата со биоцидниот производ прво добро се промешува а потоа содржината од BK Sani Cid се разредува со вода во однос 1:5 (еден дел BK Sani Cid на 5 делови вода). Површините се премачкуваат со работниот раствор така да растворот пени. Сувата премачкана површина не е штетна за човекот. За сушење на површината во зависност од условите потребни се 2 до 4 часа. После 24 часа премачканата фасадна површина да се измие со млаз вода, односно внатрешните површини да се пребришат со влажна крпа. По потреба производот може да се нанесува повеќе пати повторувајќи го во времетраење од 24 часа. Се нанесува со четка, ваљак или сунгер до потполно навлажнување на површината и пенење на средството.

Не се користи за дрвени површини. Производот не е наменет за додавање во други премази.

ПОТРОШУВАЧКА
450 ml припремен работен раствор 1:5 (припремен според упатството за употреба) по m2 површина. Едно шише од 450мл е доволно за околу 7 m2.

РОК НА УПОТРЕБА
До 12 месеци во оригинална запакувана амбалажа.

СКЛАДИРАЊЕ
Складирање на температура од +5°C до +25°C, заштитена од сончева светлина и смрзнување.

Бренд

Bekament