Пур Пена Универзална Пиштол 750 мл - Baucentar
Пур Пена Универзална Пиштол 750 мл

Пур Пена Универзална Пиштол 750 мл

390 ден

Има на залиха

390 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

БК Пур Универзална пур пена во пиштол  е еднокомпонентна пур пена која се стврднува со помош на влагата од воздухот. Се користи за мoнтажа и лепење на прозорци, пополнување на празнини (на пр. помеѓу ролетните и ѕидот), пополнување на ѕидни фуги по монтажа на готови градежни елементи, пополнување на цевководни продори низ ѕидови и тавани, зацврстување и изолација на панели, брановидни плочи и керамиди, за запенување на електрични инсталации, отвори за антени и цевки, премини на подрачјето на покривот. По сушењето e нерастворлива, водоотпорна и трајно еластична. Може да се малтерисува, прелепува, премачкува или да се бои. Има одлична адхезија на бетон, малтер, ѕид, дрво, и на многу пластични материјали (полистирен, цврста пур пена, полиестер, тврд ПВЦ, освен PE/силикон), дури и на влажна подлога. Не е погодна за употреба под вода и за пополнување на големи затворени дупки без можност за навлегување на влажност. Пената не се прилепува нa површини како што се полиетилен, силикон, тефлон, масти и слично.

Бренд

Bekament