Премаз Огноотпорен 750 мл Сива - Baucentar
Премаз Огноотпорен 750 мл Сива

Премаз Огноотпорен 750 мл Сива

340 ден

Нема на залиха

БК Термостабил е термостабилен премаз со нијанса на сива боја. Овој премаз е огноотпорен на температури до 600 степени целзиусови. Изработен е на база на синтетички смоли и растворувачи.

ПРИМЕНА
Се користи за котли, чадоводни елементи, шпорети, радијатори, далноводи, ауспуси на автомобили.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Подлогата на која се нанесува премазотр мора да биде одмастена, чиста и сува. Се нанесува со четка, валјак или со пиштол за шприцање во 1 до 2 слoja. Температура за примена од +8°C дo +35°C. Потребно време за сушење 1 час.

Пред да се употреби, содржината во кантичката треба добро да се промеша.

ПОТРОШУВАЧКA
Околу 100-125 ml/m2 за премачкување во еден слој.

ПАКУВАЊЕ
Премазот е спакуван во лимена кантичка и содржи 750мл премаз.

Бренд

Bekament