Подлога за покривање дамки 0.75 л - Baucentar
Подлога за покривање дамки 0.75 л

Подлога за покривање дамки 0.75 л

510 ден

Има на залиха

510 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

BK-Stain Blocker е подлога за покривање дамки за внатрешна и надворешна употреба.

ПРИМЕНА
Акрилна подлога на водена основа, која се користи за покривање на дамки на ѕидови пред нанесување на дисперзиони бои, за надворешна и внатрешна употреба. Наменета е за спречување на дамки од никотин, саѓи, масло и други дамки (маркери, пенкала, кафе, вино и сл.) и на тој начин ја подобрува адхезијата и изедначеноста на наредните слоеви боја.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Површината на која се нанесува мора да биде сува и да нема слабо врзани делови.

Пред употреба BK-Stain Blocker треба добро да се промеша и да се разреди со вода 8-10% (60-75ml вода). BK-Stain Blocker се нанесува со кратковлакнест валјак, во два слоја. Времето на сушење помеѓу слоевите изнесува 4 часа, при нормални услови (23°C и 50-60 % релативна влажност на воздухот). На вака нанесен премаз може да се нанесуваат наредните слоеви по мин. 24 часа сушење.

ТЕМПЕРАТУРА НА ПРИМЕНА
Од +5°C до +30°C.

ПОТРОШУВАЧКА
90-130 ml/m2.

РОК НА ТРАЕЊЕ И ЧУВАЊЕ
18 месеци во оригинално спакуваната амбалажа. Да се чува на температура од +5°C до +25°C, заштитено од сончева светлина и смрзнување.

Бренд

Bekament