Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 58мм/250мм - Baucentar
Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 58мм/250мм

Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 58мм/250мм

330 ден

При производство на валјакот, конецот на валјакот може да се спои со пластичното средиште наа два начини: со шиење и со термофузија. Термофузија е лепење на влакното под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.

Има на залиха

330 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од полиакрилно влакно кој може да се користи за широка намена. Вкупната работна должина на валјакот е 250мм, а пречникот на средиштето е 58мм. Може да се користи за нанесување на дисперзии, на фасадни бои, на акрилни бои како и за нанесување подлоги.
Должината на влакното на валјакот е 18мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на дисперзии и фасадни бои на помалку рапави подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на шиење што значи дека валјакот содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Бренд

Mimont