Кончан Полиамиден Валјак Делукс 52мм/270мм - Baucentar
Кончан Полиамиден Валјак Делукс 52мм/270мм

Кончан Полиамиден Валјак Делукс 52мм/270мм

429 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

429 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од полиамидно влакно кој е наменет за професионална употреба. Валјакот има висок капацитет и долг век на траење. Вкупната работна должина на валјакот е 270мм, а пречникот на средиштето е 52мм. Може да се користи за нанесување на дисперзии, на фасадни бои, на акрилни бои, латекс бои, како и за нанесување подлоги.
Должината на влакното на валјакот е 21мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на дисперзии и фасадни бои на многу рапави подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на шиење што значи дека валјакот содржи специјална пена со дебелина од 4мм со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Бренд

Mimont