Кончан Синтетички Валјак Професионален 48мм/250мм - Baucentar
Кончан Синтетички Валјак Професионален 48мм/250мм

Кончан Синтетички Валјак Професионален 48мм/250мм

210 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Нема на залиха

Кончан валјак изработен од синтетичко најлонско влакно кој е наменет за професионална употреба за нанесување на агресивни и епоксидни лакови на рамна подлога. Вкупната работна должина на валјакот е 250мм, а пречникот на средиштето е 48мм.
Должината на влакното на валјакот е 6мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на лакови врз рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.

Бренд

Mimont