Кончан Полиакрилен Валјак Сив 48мм/230мм - Baucentar
Кончан Полиакрилен Валјак Сив 48мм/230мм

Кончан Полиакрилен Валјак Сив 48мм/230мм

259 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

259 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од полиакрилно влакно кој е наменет за нанесување на акрилни бои. Вкупната работна должина на валјакот е 230мм, а пречникот на средиштето е 48мм.
Должината на влакното на валјакот е 6мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на акрилни бои на рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.

Бренд

Mimont