Кончан Полиамиден Валјак Делукс 44мм/250мм - Baucentar
Кончан Полиамиден Валјак Делукс 44мм/250мм

Кончан Полиамиден Валјак Делукс 44мм/250мм

319 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

319 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од полиамидно влакно кој е наменет за професионална употреба. Валјакот има висок капацитет и долг век на траење. Вкупната работна должина на валјакот е 250мм, а пречникот на средиштето е 44мм. Може да се користи за нанесување на дисперзии, на фасадни бои, на акрилни бои, латекс бои, како и за нанесување подлоги.
Должината на влакното на валјакот е 21мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на дисперзии и фасадни бои на многу рапави подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.

Бренд

Mimont