Кончан Микрофибер Валјак 15мм/110мм х10пар. - Baucentar
Кончан Микрофибер Валјак 15мм/110мм х10пар.

Кончан Микрофибер Валјак 15мм/110мм х10пар.

399 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

399 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од специјалено полиестерно влакно кој може да се користи за нанесување на акрилни и латекс бои, како и лакови на водена база. Притоа валјакот не остава никакви траги од нанесувањето. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 15мм.
Должината на влакното на валјакот е 12мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на акрилни и латекс бои, како и лакови на водена база врз рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пластично пакување и има вкупно 10 парчиња.

Бренд

Mimont