Кончан Синтетички Валјак Професионален 17мм/100мм х10пар. - Baucentar
Кончан Синтетички Валјак Професионален 17мм/100мм х10пар.

Кончан Синтетички Валјак Професионален 17мм/100мм х10пар.

400 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

400 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од синтетичко најлонско влакно кој е наменет за професионална употреба за нанесување на агресивни и епоксидни лакови на рамна подлога. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 17мм.
Должината на влакното на валјакот е 6мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на лакови врз рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пластично пакување и има вкупно 10 парчиња.

Бренд

Mimont