Кончан Полиестерен Валјак Микростар 17мм/100мм х10пар. - Baucentar
Кончан Полиестерен Валјак Микростар 17мм/100мм х10пар.

Кончан Полиестерен Валјак Микростар 17мм/100мм х10пар.

455 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Има на залиха

455 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Кончан валјак изработен од специјалено полиестерно влакно кој може да се користи за нанесување на акрилни и латекс бои, и лакови. Наречен е уште и Сина Шепа. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 17мм.
Должината на влакното на валјакот е 9мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на акрилни бои и лакови на рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пластично пакување и има вкупно 10 парчиња.

Бренд

Mimont