Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 32мм/100мм х12 пар. - Baucentar
Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 32мм/100мм х12 пар.

Кончан Полиакрилен Валјак Зелено Син 32мм/100мм х12 пар.

989 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Нема на залиха

Кончан валјак изработен од полиакрилно влакно кој може да се користи за широка намена. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 32мм. Може да се користи за нанесување на дисперзии, на фасадни бои, на акрилни бои како и за нанесување подлоги.
Должината на влакното на валјакот е 11мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на акрилни бои и лакови на рамни подлоги. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пластично пакување и има вкупно 12 парчиња.

Бренд

Mimont