Кончан Полиакрилен Валјак Жолт Економик 15мм/100мм х10 пар.

Кончан Полиакрилен Валјак Жолт Економик 15мм/100мм х10 пар.

215 ден

Валјакот обработен со шиење содржи специјална пена со која се зголемува неговиот капацитет за носивост на бојата во поединечен нанос, па затоа овој вид на валјаци се наменети за работа на големи површини.

Нема на залиха

Шифра: 011821 Категории

Кончан валјак изработен од полиакрилно влакно кој може да се користи за нанесување дисперзија на внатрешни ѕидови. Вкупната работна должина на валјакот е 100мм, а пречникот на средиштето е 15мм.
Должината на влакното на валјакот е 12мм што значи дека овој валјак е идеален за нанесување на дисперзија. Самиот валјак е изработен е со процес на термофузија што значи дека лепењето на влакното на валјакот е извршено под многу висока температура. Валјакот обработен со термофузија има кратки влакна на краевите кои ја следат линијата на средиштето со што се исклучува можноста за ненамерно преминување на бојата на соседниот ѕид.
Спакувани се во пластично пакување и има вкупно 10 парчиња.

Бренд

Mimont