Минерална Волна Филц со алум.фолија 5цм - Baucentar
Минерална Волна Филц со алум.фолија 5цм

Минерална Волна Филц со алум.фолија 5цм

176 ден

Нема на залиха

УРСА Изолационен филц DF 42/AL е изработен од минерална волна и еднострано обложен со алуминиумска фолија. Има дебелина на филцот од 5см и површина од 18.0м2 во едно пакување. Претставува незапалив и високо компримиран изолационен филц за топлинска и звучна изолација на дрвени конструкции.

ПРИМЕНА
Може да се користи за топлотна и звучна изолација за полагање на подлога – за изолација на ладно поткровје, непроодно подкровје, како полнило на меѓукатни дрвени конструкции и за изолација на коси кровови.

КАРАКТЕРИСТИКИ
Номинална вредност на топлинска спроводливост λD = 0,042 W/mK
Реакција на пожар – Еврокласа А1 (незапалив)
Извонредна звучна изолација Afr ≥ 5
Порозен
Максимална температура на издржливост е 200С

Бренд

Ursa