Минерална Волна Филц со алум.фолија 10цм - Baucentar
Минерална Волна Филц со алум.фолија 10цм

Минерална Волна Филц со алум.фолија 10цм

278 ден

Има на залиха

278 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

УРСА Изолационен филц DF 42/AL е изработен од минерална волна и еднострано обложен со алуминиумска фолија. Има дебелина на филцот од 10см и површина од 9.0м2 во едно пакување. Претставува незапалив и високо компримиран изолационен филц за топлинска и звучна изолација на дрвени конструкции.

ПРИМЕНА
Може да се користи за топлотна и звучна изолација за полагање на подлога – за изолација на ладно поткровје, непроодно подкровје, како полнило на меѓукатни дрвени конструкции и за изолација на коси кровови.

КАРАКТЕРИСТИКИ
Номинална вредност на топлинска спроводливост λD = 0,042 W/mK
Реакција на пожар – Еврокласа А1 (незапалив)
Извонредна звучна изолација Afr ≥ 5
Порозен
Максимална температура на издржливост е 200С

Бренд

Ursa