Лизгачка Вентилациона Решетка 125х215мм Бела - Baucentar
Лизгачка Вентилациона Решетка 125х215мм Бела

Лизгачка Вентилациона Решетка 125х215мм Бела

355 ден

Има на залиха

355 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Намена:
Нов софистициран облик на лизгачка вентилациона решетка со закривени отвори. Се состои од рамка со димензии 125х215мм и решетка. Служи за земање на свеж и за исфрлање на загаден воздух. Главна одлика е можноста за едноставно подесување на протокот на воздухот преку лизгачката решетка.
Има и заштитна мрежичка која го спречува влегувањето на покрупни инсекти и влечуги во просторијата.
Се монтира на надворешен ѕид (фасада) или на внатрешниот ѕид на станбени, станбено-деловни индустриски објекти.
Изработка:
Вентилационата решетка е изработена од ладно валан лим со дебелина од 0.5мм. Има и заштитна мрежичка од поцинкуван или алуминиумски лим со дебелина од 0.4мм.
Површинска заштита:
Површинската заштита на овој производ се врши со пластифицирање. Со премачкувањето со боја се постигнува квалитетна заштита на металните делови од корозија. Производот има глатка и сјајна површина (>80%). Со пластифицирање се добива заштитен слој со дебелина од 60-80 μm, кој е постојан на температури во интервал од -40 до +200ºC.
Начин на вградување:
Постојат повеќе начини за вградување на овој тип на решетка:
1. Со помош на анкери преку перфорираните отвори на телото на рамката
2. Со помош на малтер или некое друго врзивно средство

Бренд

Anko