Лепило За Стиропор Мапетерм АR2 25кг - Baucentar
Лепило За Стиропор Мапетерм АR2 25кг

Лепило За Стиропор Мапетерм АR2 25кг

794 ден

Има на залиха

794 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Еднокомпонентен цементен раствор за лепење и малтерисување термоизолациски панели и системи од EPS, XPS и минерална волна. Mapetherm AR2 се користи за лепење и малтерисување на подови, ѕидови и тавани, во надворешни и внатрешни услови, при поставување на изолациони плочи (од експандиран и екструдиран полистиренска пена, камена волна, плута и сл.) директно на естрих, бетон или бетонски тули.

По мешањето со вода, Mapetherm AR2 станува тиксотропно решение кое лесно се употребува и може да се нанесе на вертикални површини без опаѓање и без да се дозволи лизгање на изолационите плочи со големи димензии. При лепење на изолациони плочи, Mapetherm AR2 се нанесува директно на задниот дел од плочите со помош на назабена мистрија. Површината може да биде целосно покриена со производот или т.н точка лепење. За малтерисување на изолационите плочи, почекајте минимум 24 часа по нивното поставување и потоа нанесете рамномерен слој од Mapetherm AR2. Се става мрежа од фиберглас која добро се притиска со рамна мистрија врз свежо нанесената смеса.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Сооднос на мешање: MAPETHERM AR2 треба да се меша со 3,75-4,25 литри чиста вода
за подготовка на лепак и 4,25-4,75 литри чиста вода за подготовка на кит.
Температура на нанесување: од +5°C до +35°C.
Трајност по мешањето: 3 часа.
Отворено време: 20 минути.
Чување: 12 месеци.

Потрошувачка:
– лепење на изолациони панели: 4-5 kg/m²;
– за малтерисување: 1,2 kg/m2 дебелина на mm.
Поставување:
за лепење – назабена мистрија, мистрија;
за малтерисување – мазна мистрија.
Пакување: вреќа од 25 кг.
Палета: 50 вреќи.

Бренд

Mapei