Лепило За Плочки Ултралајт С2 Флекс 15кг - Baucentar
Лепило За Плочки Ултралајт С2 Флекс 15кг

Лепило За Плочки Ултралајт С2 Флекс 15кг

3749 ден

Има на залиха

3749 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 2430515МАП Категории

Еднокомпонентно, висококвалитетно, високо деформирачко, лесно цементно лепило со продолжено отворено време, со технологија за ниска прашина и многу висока покриеност. Лесен за нанесување со мистрија и со многу добри својства на распростирање и навлажнување, за керамички плочки и природен камен, идеален за тенки гранитни плочки со голем формат.

Како резултат на истражувањето на Mapei, лесното лепило ULTRALITE S2 FLEX е специјално развиено за поставување плочки со голем формат со целосна безбедност, вклучително и на надворешни фасади и системи за надворешна топлинска изолација. Високо деформабилно и лесно се нанесува со мистрија, благодарение на неговата специјална формула развиена во Mapei Laboratories, лепилото гарантира многу висока покриеност и висок поврат, како и одлична способност да го навлажнува задниот дел од плочките, обезбедувајќи совршена адхезија за секој тип и формат на плочки.

ПРЕДНОСТИ:
Одлични својства на мокрење
Исклучително висока покриеност
Високо деформирачки
Лесно се нанесува и транспортира
Погоден за поставување плочки со голем формат на фасади и системи за надворешна изолација
Кремаста смеса, лесна за нанесување, дури и на високи температури
Достапно во полесни пакувања – вреќи од 15 кг.
Нема потреба да додавате латекс, само измешајте со вода
Одличен баланс на белата боја
Многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs).

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Трајност по мешањето: повеќе од 4 часа.
Отворено време: > 30 минути.
Време на чекање пред фугирање:
– на ѕидови: 4-8 часа;
– на катови: 24 часа.
Затегнатост и подготвена за газење: прибл. 24 часа.
Подготвен за употреба: прибл. 14 дена.
Деформабилност според EN 12004: S2 – многу деформирачки.
Боја: сива и бела.
Поставување: назабена мистрија.

ЕМИКОД: EC1 Plus – многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs).
Чување: 12 месеци.
Потрошувачка: 0,8 kg/m² за секој mm дебелина,
еквивалентно на 1,5-2,5 kg/m².
Пакување: Торба од 15 кг.

Бренд

Mapei