Лепило За Плочки Керафлекс Макси С1 25кг - Baucentar
Лепило За Плочки Керафлекс Макси С1 25кг

Лепило За Плочки Керафлекс Макси С1 25кг

1369 ден

Има на залиха

1369 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: 1202625МАП Категории

Керафлекс Макси С1 е висококвалитетно, деформирачко лепило на база на цемент, без вертикално лизгање и продолжено отворено време, одлична обработливост и технологија на ниска прашина за керамички плочки. Особено е погоден за поставување и лепење на големи плочки и камени материјали (дебелина на леплив слој од 3 до 15 mm). Со многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOC).

Keraflex Maxi S1 ја носи ознаката CE како што е декларирано во сертификатите TT бр. 25070387/Gi (TUM) и бр. 25080246/Gi (TUM) издадени од Лабораторијата на Техничкиот универзитет во Минхен (Германија).

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Трајност по мешањето: 4 часа
Отворено време: околу 30 минути
Подготвен за фугирање:
– на ѕидови: 4-8 часа
– на катови: 24 часа
Време на стврднување пред стапнување: по 24 часа
Подготвен за употреба: околу 14 дена
Деформабилност според EN 12004: S1 – деформирачки
Боја: сива

ЕМИКОД: EC1 Plus – многу ниски емисии на испарливи органски соединенија (VOCs)
Чување: 12 месеци
Потрошувачка: 1,2 kg/m² за дебелина од 1 mm

Бренд

Mapei