Лепило За Гипс-Картон 25кг - Baucentar
Лепило За Гипс-Картон 25кг

Лепило За Гипс-Картон 25кг

695 ден

Има на залиха

695 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

BK-PlasterFix е лепило за лепење на гипс-картонски плочи.

ПРИМЕНА
Градежно лепило на гипсана база наменето за фиксирање на гипс-картонски плочи на ѕидни површини.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ
Подлогата врз која се нанесува лепилото треба да е цврста, чиста и сува, без слабо врзани делови, мрсни дамки и сл. Доколку се применува на многу глатки површини, потребно е претходно да се нанесе BK-Beton Kontakt. Доколку се применува на површини кои имаат голема моќ на впивање, пред лепење да се направи претходно премачкување со BK-Nivelator.

Подготовка: со додавање околу 39% вода (25kg прав во околу 9,75l вода) и интензивно се меша додека не се постигне целосна хомогенизација. Смесата треба да отстои 10-тина минути, а потоа пред нанесување, повторно да се промеша. Подготвеното лепилот врз гипс-картонските плочи се нанесува по нивните рабови и по средината или во вид на ленти преку целата површина, а плочите на рамна подлога се лепат со притискање.

ПРИМЕНА НА ПРОИЗВОДОТ НА ТЕМПЕРАТУРА
Од +5°C до +30°C.

ПОТРОШУВАЧКА
Околу 3,5-4,0 kg/m².

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци во оригиналната амбалажа во сув простор подигнат на палети.

Бренд

Bekament