Средство за чистење Кото и Клинкер - Baucentar
Средство за чистење Кото и Клинкер

Средство за чистење Кото и Клинкер

240 ден

Нема на залиха

Средство за нега на неглазирани, полирани или запечатени плочи од клинкер, како и за глинени плочки и цигли. На подлогата и дава рустикална боја без сјај. Третираната површина станува неосетлива на флеки и е полесна за одржување.
За внатрешна и ограничена надворешна употреба.
Потрошувачка: 500 ml / 5 m²

Што е Кото?
Кото се плочки произведени од глина која потекнува од близина на градот Фиренца во италијанската покраина Тоскана. Како што овие плочки денес се произведуваат индустриски, честопати се случува при нивната машинска обработка да се појават нееднаквости на бојата на површината. Со цел новите Кото плочки да имаат еднаков изглед уште од самиот почеток, потребно е вистински да се исчистат и негуваат. Со употреба на Кнауф средствата за чистење и нега на Кото површини, овие површини за кратко време ќе станат изедначени и поубави на изглед.

Бренд

Knauf