Вентилациона Решетка Кружна 150х150мм Инокс - Baucentar
Вентилациона Решетка Кружна 150х150мм Инокс

Вентилациона Решетка Кружна 150х150мм Инокс

355 ден

Има на залиха

355 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Намена:
Кружна вентилациона решетка со димензии на рамката од 150х150мм која е наменета за места каде е потребен зголемен проток на воздух. Се одликува со компактни димензии во склад со дизајнот. Служи за земање на свеж воздух однадвор и за исфрлување на нечистиот воздух одвнатре. Главна карактеристика и е едноставноста на подесување на протокот на воздух со помош на вртливата решетка. Се монтира на надворешната страна ѕидот (на фасада) или на внатрешниот ѕид во станбени, станбено-деловни и во индустриски објекти.
Изработка:
Се состои од рамка и решетки. Изработени се од прохромски, немагнетичен, киселоотпорен лим со дебелина од 0.5мм.
Површинска заштита:
Површинската заштита на овој производ се врши со галванско поцинкување. Со оваа постапка се постигнува одлична антикорозивна заштита. Со поцинкувањето се добива заштитен слој со дебелина од 8-12μm кој е постојан на температурни интервали од -40 ºC до +300ºC.
Начин на вградување:
Постојат неколку различни начини за вградување на овој тип на решетки:
1. Со помош на анкер преку перфорирани отвори на телото на рамката
2. Со помош на малтер или некое друго врзивно средство

Бренд

Anko