Вентилациона Решетка Кружна со воведниик 150х150мм Бела - Baucentar
Вентилациона Решетка Кружна со воведниик 150х150мм Бела

Вентилациона Решетка Кружна со воведниик 150х150мм Бела

200 ден

Има на залиха

200 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Намена:
Кружна вентилациона решетка со димензии на рамката од 150х150мм и со цинков воведник која е наменета за места каде е потребен зголемен проток на воздух. Се одликува со компактни димензии во склад со дизајнот. Служи за земање на свеж воздух однадвор и за исфрлување на нечистиот воздух одвнатре одвнатре. Главна карактеристика и е едноставноста на подесување на протокот на воздух со помош на вртливата решетка. Се монтира на надворешната страна ѕидот (на фасада) или на внатрешниот ѕид во станбени, станбено-деловни и во индустриски објекти.
Изработка:
Се состои од рамка и решетка. Изработени се од прохромски, немагнетичен, киселоотпорен лим со дебелина од 0.5мм.
Површинска заштита:
Како површинска заштита на ладноваланиот лим се применува пластифицирање. Со премачкувањето со боја се постигнува квалитетна заштита на металните делови од корозија. Производот има глатка и сјајна површина (>80%). Со пластифицирање се добива заштитен слој со дебелина од 60-80 μm, кој е постојан на температури во интервал од -40 до +200ºC.
Начин на вградување:
Постојат неколку различни начини за вградување на овој тип на решетки:
1. Со помош на анкер преку перфорирани отвори на телото на рамката
2. Со помош на малтер или некое друго врзивно средство

Бренд

Anko