Вентилациона Решетка Кружна со воведник 150х150мм ф100 Бела - Baucentar
Вентилациона Решетка Кружна со воведник 150х150мм ф100 Бела

Вентилациона Решетка Кружна со воведник 150х150мм ф100 Бела

285 ден

Нема на залиха

Намена:
Вентилациона кружна решетка со димензии на рамката од 150х150мм со цинков воведник со дијаметар на отворот од 100мм која овозможува струење на воздухот а со самото тоа се користи и за проветрување на простории. Служи за земање на свеж воздух однадвор и за исфрлување на нечистиот воздух одвнатре. Има можност за насочување на струењето на воздухот.
Поседува заштитна мрежичка која спречува влегување на поголеми крилни инсекти и влекачи во просторијата.
Вградувањето се врши со уфрлување на воведник во постоечкиот канал во ѕидот, а кој има максимален дијаметар на отворот од Ø 145мм.
Може да се користи за вградување во станбени, станбено-деловни и помали индустриски простории како на надворешниот ѕид (фасада) така и на внатрешниот.
Изработка:
Изработена е од ладно валан лим со дебелина од 0.5мм. Поседува заштитна мрежичка од поцинкуван или алуминиумски лим со дебелина од 0.4мм. Воведникот е изработен од ладно валан лим со дебелина од 0.5мм.
Површинска заштита:
Површинската заштита на овој производ се врши со пластифицирање. Со премачкувањето со боја се постигнува квалитетна заштита на металните делови од корозија. Производот има глатка и сјајна површина (>80%). Со пластифицирање се добива заштитен слој со дебелина од 60-80 μm, кој е постојан на температури во интервал од -40 до +200ºC.
Начин на вградување:
Постојат неколку различни начини за вградување на овој тип на решетки:
1. Со помош на навојна врска преку отворот на телото на решетката
2. Со вградување во цевка
3. Со помош на малтер или некое друго врзивно средство

Бренд

Anko