Вентилациона Решетка Гравитациона со насочувач 150х150мм Бела - Baucentar
Вентилациона Решетка Гравитациона со насочувач 150х150мм Бела

Вентилациона Решетка Гравитациона со насочувач 150х150мм Бела

285 ден

Има на залиха

285 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш

Намена:
Вентилациона гравитациона квадратна решетка со димензии на рамката од 150х150мм и со цинков насочувач. Овој модел на вентилациони решетки е наменет за вградување на краевите на вентилационите канали. Може да се вградува во станбени, станбено-деловни и индустриски објекти. Ламелите се изработени од лим со дебелина од 0.3мм. Подвижните ламели се отвораат само при струење на воздухот низ решетката. По престанок на струењето на воздухот, ламелите се затвораат и го спречуваат струењето на воздухот во спротивен правец.Се монтира на надворешната страна ѕидот (на фасада).
Изработка:
За изработка на рамката се користи ладно валан лим со дебелина од 0.5мм кој дополнително површински е заштитен. Ламелите се изработени од прохромски, немагнетичен, киселоотпорен лим со дебелина од 0.3мм. Воведникот е изработен од ладно валан лим со дебелина од 0.5мм кој дополнително површински е заштитен.
Површинска заштита:
Површинската заштита на овој производ се постигнува со пластифицирање. Со премачкувањето со боја се постигнува квалитетна заштита на металните делови од корозија. Производот има глатка и сјајна површина (>80%). Со пластифицирање се добива заштитен слој со дебелина од 60-80 μm, кој е постојан на температури во интервал од -40 до +200ºC.
Начин на вградување:
Постојат неколку различни начини за вградување на овој тип на решетки:

  1. Со помош на навојна врска преку отворот на телото на решетката
    2. Со вградување во цевка
    3. Со помош на малтер или некое друго врзивно средство

Бренд

Anko