БК ПОЛ 25кг - Baucentar
БК ПОЛ 25кг

БК ПОЛ 25кг

1360 ден

Нема на залиха

Шифра: А02065 Категорија:

ПРИМЕНА

Дисперзиона боја на база на висококвалитетна полимерна емулзија, наменета за внатрешна употреба. Има одлична моќ на прекривање и паропропусност, отпорна е на суво бришење.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Пред употреба потребно е да се измеша масата и да се изврши хомогенизација на материјалите од различните серии и/или пакувања, а потоа да се изврши разредување на бојата со додаток на вода до 35% за првиот слој (1,75 l за пакување од 5l; 3,5 l за пакување од 10l; 5,25 l за пакување од 15l ), додека вториот слој може да се разреди до 25% (1.75 l за пакување од 5l, 2,25 l за пакување од 10l; 3,75 l за пакување од 15l). Површината врз која се нанесува бојата мора да е цврста, сува без слабо врзани делови, масни дамки и да е нанесена BK-Podlogа. Бојата вообичаено се нанесува со помош на ваљак со кратки влакна, во два слоја. Вториот слој се нанесува откако првиот целосно ќе биде исушен. За подетални упатства да се погледне во техничкиот лист за производот.

ПОТОШУВАЧКА

120-180 ml/m2 во два слоја, во зависност од рапавоста и апсорпцијата на подлогата.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

18 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и замрзнување.

ПАКУВАЊE

1 л; 3 л; 5 л; 10 л; 15 л

Бренд

Bekament