БК ПОЛ 1Л - Baucentar
БК ПОЛ 1Л

БК ПОЛ 1Л

135 ден

Има на залиха

135 ден

Има на залиха

Додади го во кошничка
Купи веднаш
Шифра: А18199 Категорија:

ПРИМЕНА

Дисперзиона боја на база на висококвалитетна полимерна емулзија, наменета за внатрешна употреба. Има одлична моќ на прекривање и паропропусност, отпорна е на суво бришење.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Пред употреба потребно е да се измеша масата и да се изврши хомогенизација на материјалите од различните серии и/или пакувања, а потоа да се изврши разредување на бојата со додаток на вода до 35% за првиот слој (1,75 l за пакување од 5l; 3,5 l за пакување од 10l; 5,25 l за пакување од 15l ), додека вториот слој може да се разреди до 25% (1.75 l за пакување од 5l, 2,25 l за пакување од 10l; 3,75 l за пакување од 15l). Површината врз која се нанесува бојата мора да е цврста, сува без слабо врзани делови, масни дамки и да е нанесена BK-Podlogа. Бојата вообичаено се нанесува со помош на ваљак со кратки влакна, во два слоја. Вториот слој се нанесува откако првиот целосно ќе биде исушен. За подетални упатства да се погледне во техничкиот лист за производот.

ПОТОШУВАЧКА

120-180 ml/m2 во два слоја, во зависност од рапавоста и апсорпцијата на подлогата.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

18 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и замрзнување.

ПАКУВАЊE

1 л; 3 л; 5 л; 10 л; 15 л

Бренд

Bekament